Obchodně-politické překážky vývozu zboží z Evropské unie do USA: význam liberalizace obchodních toků - Bednář, Milan
Účinky liberalizácie obchodu pri vývoze tovaru z Európskej únie do USA. Napriek protekcionistickým tendenciám prezidenta USA Donalda Trumpa, USA motivované k podporovaniu hlbšej liberalizácie obchodu v dlhodobom horizonte, ďalej k posilňovaniu bilaterálnych obchodných tokov, zvyšovaniu ekonomickej efektívnosti a k rastu oboch ekonomík. Vyhodnotenie hypotézy, podľa ktorej by zníženie politických prekážok obchodu mohlo zvýšiť toky.