Vliv zdanění příjmů na zadlužení nefinančních podniků - Klazar, Stanislav
Teória, ktorá predpokladá, že zdaňovanie príjmu právnických osôb povzbudzuje spoločnosti, aby vydávali dlh na rozdiel od financovania majetkom, pretože úroky sú odpočítateľné, zatiaľ čo dividendy nie sú. Cieľ výskumu zameraný na zistenie či korporátne zdanenie, ktoré nie je neutrálne v prístupe k úrokom a dividendám v základe dane, má vplyv na zadĺženie nefinančných podnikov, tak ako predikuje teória. Analýza makrodát, a to 17 členských štátov Európskej únie v rokoch 2006–2014.