Die kommunikativ orientierte Textlinguistik - Adamcová, Lívia
Definovanie textu a textovej lingvistiky ako moderných pojmov súčasnej lingvistiky. Poukázanie na nutnosť získavania rôznych zručností pri práci s textom v cudzojazyčnom prostredí v oblasti translatológie.