Formálna dimenzia fiškálnej decentralizácie v kontexte vertikálnej fiškálnej nerovnováhy a finančnej autonómie miestnych samospráv Slovenskej republiky - Maličká, Lenka
Dimenzie a limity fiškálnej decentralizácie v podmienkach Slovenskej republiky a jej dopad na financovanie miestnych samospráv, s dôrazom na obdobie rokov bezprostredne po jej implementácii až po súčasnosť. Poukázanie na disproporčný vývoj vlastných daňových príjmov v porovnaní s vývojom príjmov z podielových daní a kvantifikovanie vertikálnej fiškálnej nerovnováhy.