Komparácia inovačnej výkonnosti krajín Euróspkej únie v rámci jednotlivých dimenzií sumárneho inovačného indexu - Cisková, Petra
Ekonomická úroveň krajín ovplyvňovaná aj úrovňou jej inovačného potenciálu. Zhodnotenie inovačnej výkonnosti členských krajín Európskej únie za rok 2017 v porovnaní s rokom 2010. Následné priblíženie vývoja jednotlivých dimenzií v rámci inovačnej výkonnosti Slovenska.