Vnímanie nerovnosti príjmov ako jeden z faktorov daňových únikov - Olexová, Cecília, 1976-
Analýza problematiky vyhýbania sa daňovej povinnosti a daňovým únikom. Skúmanie vzťahu medzi nerovnosťou príjmov, subjektívnym vnímaním tejto nerovnosti a tendenciou k daňovým únikom. Nerovnosť je vyjadrená pomocou Giniho koeficientu.