<The> Role of Spatial Spillover Effects in Relation to Regional Poverty at the EU - Furková, Andrea, 1975-
Overenie úlohy priestorového prelievania vo vzťahu k regionálnej chudobe a sociálnemu vylúčeniu v regiónoch Európskej únie za obdobie rokov 2016-2017. Overenie hypotézy, že existuje nielen väzba medzi vybranými ukazovateľmi a chudobou v regióne, ale že existujú aj vedľajšie účinky na susedné regióny. Pokus modelácie správania chudoby a sociálneho vylúčenia na regionálnej úrovni EÚ na základe dvoch verzií priestorových ekonometrických modelov.