School Performance and Various Socioeconomic Factors: A GWR Approach for Slovak Data - Chocholatá, Michaela, 1977-
Regionálna výkonnosť základných škôl na Slovensku, hodnotená externým testovaním žiakov 5. ročníka základných škôl na základe znalosti matematiky a národného jazyka. Výkonnosť regionálnej školy analyzovaná na základe priemerného percentuálneho skóre dosiahnutého v roku 2018. Orientácia na globálnu a miestnu regresnú analýzu hodnotiacu vplyv vybraných sociálno-ekonomických faktorov (priemerná nominálna mesačná mzda, miera nezamestnanosti a index ekonomickej závislosti mladých ľudí).