Ukončenie násilného vzťahu a riziká pri odchode od zneužívajúceho partnera - Malíková, Daša
Problematika riešenia násilia v blízkych vzťahoch a ukončenia násilného vzťahu. Často kladená otázka "Prečo neodíde?". Ukončenie zneužívajúceho vzťahu ako dynamický proces. Riziká pri odchode od zneužívajúceho partnera. Výskumy a štúdie o násilí páchanom na ženách.