Poplatok za komunálny odpad a zabezpečenie kompostovacích zásobníkov - Mitringová, Jaroslava
Dňa 1. 1. 2019 nadobudol účinnosť zákon č. 312/2018 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Zákonom č. 312/2018 Z. z. bol doplnený okrem iných zákonov aj zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v z. n. p. Možnosti obce pri zahrnutí nákladov do poplatku podľa zákona o miestnych daniach účinného od 1. 1. 2019 v nadväznosti na § 81 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p., ktorý upravuje nakladanie s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi. Ilustračné príklady.