Optimality Conditions in Behavior Optimization Model of Consumers in the Network Industries Markets - Fendek, Michal
Črty trhu v sieťových odvetviach, kde spotrebiteľ obvykle nie je schopný v krátkom časovom období nahradiť produkt sieťového priemyslu iným produktom s vhodnými charakteristikami. Analýza mikroekonomických optimalizačných modelov správania spotrebiteľov a výrobcov na trhu sieťových odvetví. Nálezy vyplývajúce z analýzy Kuhn-Tuckerových podmienok optimality, formulované pre relevantné problémy matematického programovania. Ich efektívne využitie na interpretáciu faktických vzťahov, zásad a strategických rozhodnutí v správaní spotrebiteľov na trhu sieťového priemyslu.