<The> European Council and EU Boundaries. (In)formal Competences, Institutional Position and External Activities in the Context of (De)bordering Processes at the Time of the Immigration Crises - Jańczak, Jarosław
Inštitucionálna reforma Európskej únie, zavedená najmä Lisabonskou zmluvou. Dynamika rozhodovacieho procesu Európskej rady v kontexte imigračnej krízy v roku 2015. Kombinácia veľkých teórií európskych štúdií s teoretickými pojmami stále vznikajúcej disciplíny hraničných štúdií. Empirická analýza založená na obsahovej analýze záverov summitov Európskej rady.