Theories of Private Property: Ownership and Social Justice - Blaha, Ľuboš
Pojem vlastníctva v súvislosti s konceptom sociálnej spravodlivosti. Tri základné metódy argumentácie v prospech súkromného vlastníctva. Analýza názoru, že žiadna z klasických teórií vlastníctva nevysvetľuje morálnu legitimitu súkromného vlastníctva výrobných prostriedkov primerane. Klasické teórie vlastníctva neposkytujú dostatočné dôvody pre súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov, ale skôr poskytujú argumenty na obranu družstevného vlastníctva.