Regional Aspects of V4 Countries' Economic Development over a Membership Period of 15 Years in the European Union - Čajka, Peter
Analýza regiónov NUTS 2, v ktorých môžeme získať relevantné ukazovatele v rámci Eurostatu. Zachytenie a analyzovanie ekonomického vývoja HDP na obyvateľa, porovnanie národných rozdielov za posledných 14 rokov, identifikovanie možných spoločných vývojových trendov alebo rozdielov. Otázka či súčasný vývoj vedie k väčšiemu prehlbovaniu medziregionálnych rozdielov, alebo ich naopak vyrovnáva.