Hmotný majetok odpisovaný na účely zákona o dani z príjmov - Vanková, Lucia
Hmotný majetok na účely zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a na účely odpisovania ako spôsobu premietania hodnoty majetku do výsledkov činností podnikateľských subjektov je definovaný v § 22. Ak niektorý druh hmotného majetku nie je v § 22 ZDP uvedený, nie je hmotným majetkom v zmysle tohto zákona a nie je možné tento majetok daňovo odpisovať spôsobom uvedeným v § 22 až § 29.