Počasie ovplyvňuje predaj nápojov - Brezovský, Jozef
Hlavným špecifikom nápojárskej logistiky je sezónnosť predaja a okamžitá reakcia na počasie. Pivo je špecifický tovar sám o sebe. Hlavná sezóna logistiky piva začína v apríli a trvá do septembra. Nápoje majú množstvo rôznych obalov, ktoré znamenajú aj rozdiel v ich logistike. Pri vratných fľašiach je dôležitý čas na ich vrátenie do výroby, aby sa predišlo zbytočným investíciám a prestojom.