Jordánsko ve stínu Násirovského Egypta: éra krále Al-Ḥusajna - Gombár, Eduard
Analýza vonkajších faktorov a mechanizmov, ktoré viedli k destabilizácii jordánskej monarchie v prvom období vlády kráľa al-Ḥusajna, ktorý nastúpil na trón v máji 1953.