Divergencie v nemecko-poľskej bilaterálnej kooperácii - Brajerčíková, Stanislava
Nemecko-poľské vzťahy sú formované rôznymi fázami evolúcie, ovplyvnenými tak negatívnymi historickými skúsenosťami, ako aj politickým a ekonomickým vývojom v Európe. Z dôvodu rozdielov v národných záujmoch, ako aj v pozíciách oboch štátov v NATO a EÚ, je možné sledovať zásadné diskrepancie v ich bilaterálnej kooperácii. Pohľad na hlavné sporné body v nemecko-poľských záujmoch nielen výlučne na bilaterálnej úrovni, ale aj na úrovni multilaterálnej v rámci európskych záležitostí.