Impact of EU and US Sanctions against Russia and Iran on Trade Finance - Jančíková, Eva, 1960-
Sankcie uvalené Európskou úniou a USA na Rusko a Irán majú významný vplyv aj na financovanie obchodu. Banky by pri realizácii svojich transakcií v rámci obchodného financovania nemali porušovať platné sankčné režimy. V roku 2014 Medzinárodná obchodná komora vydala dokument, ktorý upravuje používanie sankčných doložiek a nástrojov obchodného financovania, vrátane akreditívov, dokumentárnych inkás, bankových záruk a podlieha pravidlám ICC. Problémy vyplývajúce z používania sankčných doložiek a overené postupy pre finančné transakcie a nástroje.