Competitiveness Outlook of the Automotive Industry in the V4 Countries - Hlušková, Tatiana, 1987-
Analýza možností rozvoja automobilového priemyslu v krajinách V4. Automobilový priemysel je jedným z najdôležitejších odvetví v Českej republike, Maďarsku, Poľsku a na Slovensku. Čelí však významným výzvam na strane dopytu aj ponuky - nedostatok kvalifikovaných a relatívne lacnej pracovnej sily, keď sa dôležitá komparatívna výhoda týchto krajín stáva hlavným problémom pri udržiavaní konkurencieschopnosti. Vzostup protekcionistickej politiky a obchodné napätie tiež predstavujú výraznú hrozbu pre zahraničný obchod. Tretím dôležitým zdrojom zmien je technologický pokrok.