Social Enterprise as a Specific Accounting Entity - Kordošová, Alena, 1970-
Charakteristika sociálneho podniku a sociálnej ekonomiky. Sociálny podnik ako špecifická účtovná jednotka, ktorá má osobitné postavenie pri napĺňaní svojho poslania. Právna forma sociálnych podnikov. Predmet činnosti a druh sociálneho podniku. Merateľný pozitívny sociálny vplyv. Povinnosť účtovať v sústave podvojného účtovníctva.