Definition of Turnover in Accordance with the Value Added Tax Act as of 1. January 2019 - Mateášová, Martina, 1979-
Nová definícia obratu na účely zákona o DPH s účinnosťou od 1.1.2019. Zmena, ktorú priniesla novela zákona o DPH - vymedzenie obratu zdaniteľnej osoby, ktoré je dôležité nielen z hľadiska registrácie na daň z pridanej hodnoty, ale aj z dôvodu zrušenia registrácie platiteľa, správneho stanovenia zdaňovacieho obdobia a osobitnej úpravy uplatňovania dane na základe prijatia platby za dodanie tovaru a služby. Zmena týkajúca sa predovšetkým zdaniteľných fyzických osôb, ktoré vedú jednoduché účtovníctvo.