Determination of the Obligation to Prepare Consolidated Financial Statements in the Slovak Republic - Podmanická, Martina, 1977-
Smernice Európskej únie ako východiská pre právnu úpravu v oblasti konsolidovanej účtovnej závierky v Slovenskej republike. Novela zákona o účtovníctve č. 130/2015 Z. z., ktorá s účinnosťou od 1.1.2016 ovplyvňuje právnu úpravu týkajúcu sa konsolidovanej účtovnej závierky v SR. Vymedzenie účtovných jednotiek: materská účtovná jednotka, dcérska účtovná jednotka. Rozhodujúci vplyv v dcérskej účtovnej jednotke. Oslobodenie od povinnosti zostaviť konsolidovanú účtovnú závierku.