Problems in Accounting for Borrowing Costs in Accordance with the IAS 23 - Tumpach, Miloš, 1970-
Náklady na financovanie - osobitná skupina nákladov, ktoré sú vyvolané nedostatkom vlastných zdrojov a nutnosťou zabezpečiť financovanie obstarania majetku z externého zdroja. Vplyv spôsobu účtovného zobrazenia nákladov na financovanie na výsledok hospodárenia a niektoré z neho odvodené ukazovatele. Účtovanie úrokov z úverov v prípade obstarania dlhodobého nehmotného majetku. Analýza textu IAS 23.