Addressing the EU’s East-West Brain Drain: Why a Tax Solution Would Be in Vain - Golovics, József
Neuskutočnený návrh zavedenia dane v 70. rokoch 20. storočia Jagdishom Bhagwatim za odliv mozgov, s cieľom odškodniť menej rozvinuté krajiny za straty na blahobyte, ktoré utrpeli v dôsledku migrácie kvalifikovaných ľudí z podnikov. Mobilita vysokokvalifikovanej pracovnej sily z „východu“ na „západ“ po rozšírení Európskej únie v roku 2004. Skúmanie uskutočniteľnosti Bhagwatiho návrhu v európskom kontexte, berúc do úvahy hodnoty a špecifiká EÚ.