Global Risk Factors and Stock Returns during Bull and Bear Market Conditions: Evidence from Emerging Economies in Europe - Demiralay, Sercan
Závislosť rozvíjajúcich sa európskych akciových trhov (Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Turecko a Ukrajina) na globálnych rizikových faktoroch (zmeny cien zlata, index volatility implikovaný USA a ceny ropy) na základe o denných údajoch od januára 2004 do konca decembra 2013. Globálne faktory ovplyvňujú návratnosť akcií za rôznych trhových okolností.