Impact of Harmonization on the Implicit Tax Rate of Consumption - Feher, Andrea
Ukazovateľ, ktorý sa skôr využíva v špecializovaných štúdiách - implicitná daňová miera spotreby - ako efektívna daňová miera spotreby. Vplyv hlavných determinantov na implicitnú daňovú mieru spotreby. Poukázanie na vplyv daňovej harmonizácie na zdaňovanie spotrebiteľa na rôznych úrovniach, pričom sa testujú tri hypotézy: implicitná sadzba dane priamo ovplyvňuje mieru hospodárskeho rastu; účinky harmonizácie sú výraznejšie v nových členských štátoch EÚ; v období hospodárskej krízy rozpočtový deficit a verejný dlh určujú zmeny v implicitnej sadzbe dane.