Meaning and Problems of Identification of Beta Coefficient When Valuing Financial Institutions - Hrdý, Milan
Analýza koeficientu beta prezentovaného v rôznych oblastiach pre tri typy finančných inštitúcií: banky, investičné banky a životné poisťovne. Analyzovanie existencie relatívne stabilizovaného postavenia koeficientu beta od určitého pre určité obdobie a určitej finančnej inštitúcie na určitom trhu a či je možné vyhnúť sa pomerne zložitému procesu identifikácie beta koeficientu pri oceňovaní príjmu. Obdobie päťročného beta koeficientu v rokoch 2000 - 2014 pre USA, rozvinuté európske, rozvíjajúce sa európske, rozvinuté ázijské a rozvíjajúce sa ázijské regióny.