Using the DEA Method to Optimize the Number of Beds in the Slovak Hospital Sector - Kališ, Richard, 1991-
Zdedená infraštruktúra odvetvia všeobecných nemocníc na Slovensku je charakterizovaná nadmernou kapacitou lôžok. Využitie metódy DEA k optimalizácii počtu postelí pre 62 slovenských nemocníc. Použité sú modely s konštantnými i variabilnými výnosmi z rozsahu, pričom sú ďalej rozšírené o aspekt kvality nemocničnej starostlivosti a zohľadňujú i dlhodobý problém s nízkym počtom odborného personálu.