Detailed View of a Payout Product of the Old-Age Pension Saving Scheme in Slovakia - Špirková, Jana
Modelovanie a analýza vybraného produktu výplatnej fázy systému starobného dôchodkového sporenia na Slovensku, ktorý je stanovený Zákonom 43/2004 Z. z. o systéme starobného dôchodkového sporenia, v článku 46. Ide o produkt, ktorý je v § 46 Zákona označený ako doživotný starobný dôchodok alebo doživotný predčasný starobný dôchodok bez zvyšovania a bez pozostalostných dôchodkov. Modelovanie a analýza výšky dôchodkov v navrhovanom produkte podľa miery úmrtnosti, výnosových kriviek eurozóny, špecifického zloženia poistného kmeňa, oprávnených výdavkov a ďalších požiadaviek orgánov Európskej únie a Zákona č. 39/2015 Z. z. o poisťovníctve.