<The> Extended Functions of Strategic Controlling in Relation to the Value Creation of Sustainable Development - Zéman, Zoltán
Úlohy systémov riadenia a kontroly v dlhodobej udržateľnosti. Strategické plánovanie zvyčajne vykonávané interne a najmä organizáciou. Problém neadekvátneho strategického plánovania často spočívajúci v tom, že vedenie spoločnosti bez neho nedokáže načrtnúť svoje dlhodobé zdroje. Mapovanie trvalo udržateľného rozvoja na mikroekonomickej úrovni je súčasťou spoločenskej zodpovednosti podnikov. Manažéri a úloha strategickej kontroly.