<An> Algorithm in the Process of Planning of Safety Pathway - A Collision-free Pathway of a Robot - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Prístup k riešeniu kolíznych stavov robota pri prevádzke zariadenia a aplikácia znalosti v prostredí systému CATIA. Plánovanie pohybu má zásadný význam v robotike, kde cieľom je určiť bezkolíznu cestu bez prekážok pre robota, ktorý pracuje v prostredí, ktoré obsahuje prekážky. Prekážkou môže byť objekt, ktorý sa nachádza v pracovnom priestore robotov.