Inteligentný ekologický vývoj a digitálna transformácia ekonomiky - Červeňová, Magdaléna, 1962-
Celosvetové trendy digitalizácie, ktoré sú spojené s rozmachom informačných a komunikačných technológií prinášajú obrovský potenciál pre rozvoj všetkých odvetví ekonomiky. Od získavania primárnych zdrojov, cez agrosektor, priemysel, obchod, ale aj cestovný ruch, služby až po najzložitejšie vedecko-výskumné činnosti. Digitálna transformácia môžeme povedať zasahuje všetky oblasti ľudského života, vrátane životného prostredia, duševnej a telesnej práce, zdravia, rodinných vzťahov, či trávenia voľného času. Digitalizácia nie je len zmena či premena hmatateľného na virtuálne. Objavenie internetu predstavuje len začiatok evolúcie digitalizácie, čo vyúsťuje v prepojenie života vôkol nás nielen na mikroúrovni, ale hlavne na makroekonomickej úrovni. Ide o prepojenie digitálnych procesov jednak v súkromnom sektore, ale tiež vo verejnom sektore.