Životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj jako produkt, který je nutno dostat na trh - Křepelková, Helena
Trend presunu aktivít z klasických marketingových útvarov na činnosti výskumu a vývoja, čiže do technicko-legislatívnej oblasti. Dôvodom tohto presunu je aj poznanie, že Zem má obmedzené zdroje potrebné pre trvalé udržanie života na Zemi, že človek je súčasťou ekosystému aj napriek rôznym technickým vymoženostiam. Ďalšie dôvody, prečo sa marketing ako technika a nástroj uvádzania produktov na trh stane zbytočným. Návrat k sociálnemu marketingu, ktorému sa dávnejšie hovorilo osveta. Dôležitý moment - predať ideu trvalo udržateľného rozvoja na základe ochrany životného prostredia zákazníkom na úrovni vlád a samospráv, ale hlavne ľuďom ako spotrebiteľom.