Sto let československé měny - Moravec, Jaroslav
Rok 2019 - rok 100. výročia zavedenia československej meny a československej koruny ako menovej jednotky samostatného československého štátu. Menová reforma a odluka československej meny od rakúsko-uhorskej meny v r. 1919. Okolkovanie rakúsko-uhorských bankoviek. Výtvarný podiel svetoznámeho maliara Alfonsa Muchu na štátovkách 1. emisie. Predšasné stiahnutie štátoviek 1. emisie z kolobehu z dôvodov možného falšovania a zhoršenej politickej situácie. Nahradenie štátovkami 2. emisie od r. 1921. Česká koruna používaná dodnes.