Using the DEA Method to Optimize the Number of Beds in the Slovak Hospital Sector - Kališ, Richard, 1991-
Sektor slovenských nemocníc sa vyznačuje nadmernou kapacitou v celkovom počte lôžok z dôvodu zdedenej infraštruktúry. Využitie techniky analýzy dátových obalov na optimalizáciu počtu lôžok pre 62 slovenských nemocníc. Využitie modelov s premenlivým a konštantným návratom. Modely zodpovedajú za kvalitu nemocničnej starostlivosti, ako aj za dlhodobý problém malého počtu zdravotníckych pomôcok.