Hodnotiaca lexika v ruskom politickom diskurze - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Základné charakteristiky hodnotenia. Komponenty hodnotenia - objekt, subjekt, hodnotová os. Hodnotenie v jazyku. Protikladné tendencie v ruskom politickom diskurze. Lexikálne prostriedky na vyjadrenie hodnotenia: eufemizmy, dysfemizmy, neologizmy, okazionalizmy, metaforické spojenia, modifikované frazeologizmy.