Vzťahy USA a KĽDR reflektované v tweetoch prezidenta Trumpa - Maierová, Eva, 1965-
Korene súčasného napätia medzi USA a KĽDR, ako aj medzi Severnou Kóreou a jej susedmi či ďalšími demokratickými krajinami. Analýza vyjadrení 45. amerického prezidenta Donalda J. Trumpa, ktoré pravidelne publikuje na sociálnej sieti Twitter – jeho obľúbenej platforme pre komunikáciu s verejnosťou. Sentimentová a emočná analýza. Kvantitatívna analýza. Vývoj vzťahov USA a KĽDR v tweetoch prezidenta Trumpa. Značný posun od záporných emócií k viac kladným najmä po prvom summite medzi americkým prezidentom Trumpom a severokórejským vodcom Kim Čong-unom v Singapure.