Jazyk oficiálních míst a tisku v Československu na pozadí listopadu 1989 - Maier, Tomas, 1965-
Analýza jazyka v prejavoch politických vodcov, v komentároch a spravodajstve novinárov na pozadí udalostí jesene 1989. Transformácia jazykového prejavu v denníku Rudé právo.