Anglický jazyk v súčasnom geopolitickom kontexte (Pozícia angličtiny v podmienkach Slovenska) - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Jazyková diverzita a potreba multilingválnosti v Európe. Výučba anglického jazkyka ako cudzieho na základných, stredných a vysokých školách v SR. Argumenty v prospech dominancie anglického jazyka. Racionálny prístup k výberu cudzieho jazyka.