Farby v španielskej politike - Spišiaková, Mária, 1973-
Farby ako výrazové a symbolické prostriedky v literárnych dielach, súčasť kultúry, umenia a jazyka a tým pádom aj súčasťou rôznych pomenovaní, kolokácií, frazeologických zvratov, ustálených spojení, prísloví a porekadiel. Farby ako symboly a označenia rôznych literárnych alebo politických tendencií, revolúcií, hnutí, politických strán, univerzít, veľkých spoločností. Lexikálno-sémantická analýza, ktoré farby sa najviac používajú v španielskej politike alebo v politike španielsky hovoriacich štátov, čo vyjadrujú jednotlivé farby a v akých spojeniach sa vyskytujú.