Odpady minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie
Tematika, ktorá sa priamo dotýka každého podniku, organizácie, obce i občana. Sústreďuje sa najmä na separovaný zber a recykláciu, resp. minimalizáciu, zhodnocovanie a zneškodňovanie odpadov, a to vrátane odpadových vôd, znečistenia ovzdušia a odpadov z obalov.