Lexika totalitných ideológií v jazyku pravicových extrémistov - Štefančík, Radoslav, 1976-
Výskum jazyka politických aktérov je neoddeliteľnou súčasťou záujmu politickej lingvistiky, hraničiacej disciplíny medzi lingvistikou a politológiou. Výskumom jazyka, v tomto prípade pravicových extrémistov, je možné identifikovať viaceré súvislosti, ktoré iné typy výskumu nemusia odhaliť. Jazyk pravicových extrémistov, krajne radikálnych pravicových politických strán je špecifický, a to aj z dôvodu, že pravicoví extrémisti, či pravicovo orientovaní populistickí demagógovia sú mimoriadne kreatívni v tvorbe nových jazykových výrazov, o. i. pri označení názorových oponentov, prípadne v znovuobjavení historizmov.