Súčasná jazyková situácia v Európskej únii - Šukolová, Lucia, 1984-
24 úradných jazykov v Európskej únii. Používanie všetkých úradných jazykov a zvyšovanie transparentnosti, legitímnosti a účinnosti EÚ a jej inštitúcií, ale zároveň nárast objemu prekladov. Jazykové skupiny a multilingválnosť EÚ. Angličtina ako neoficiálny jazyk politiky v EÚ. Možný vývoj jazykovej situácie v EÚ po brexite.