Perspektivy rasširenija Jevropejskogo Sojuza i jevrozony - Gonda, Vladimír
Rozšírenie EÚ a eurozóny závisí od splnenia určitých podmienok. Dané kritériá sa nazývajú Kodanské a Maastrichtské kritériá. Mapovanie chronológie predošlých rozšírení EÚ a eurozóny a poukázanie na kandidátske krajiny na vstup do EÚ. Vnútorné a vonkajšie riziká, ktorým EÚ čelí.