Linear Economy versus Circular Economy: A Comparative and Analyzer Study for Optimization of Economy for Sustainability - Sariatli, Furkan
Vnútorná mechanika lineárnej ekonomiky, spoliehajúca sa na na plytvanie tokom likvidácie odberu, poškodzuje životné prostredie. Neschopnosť zásobovať rastúcu populáciu našej planéty nevyhnutnými službami, vedie k obmedzenej ziskovosti. Prvky prijateľného riešenia problémov v podobe kruhovej ekonomiky. Hlavné myšlienky obehového hospodárstva ako eliminácia odpadu, rešpektovanie sociálneho, ekonomického a prírodného prostredia a pod.