Rasširenije jevrozony - teorija i reaľnosť - Muchová, Eva, 1961-
Hospodárska a menová únia sa považuje za logický proces prehlbovania európskej integrácie. Na druhej strane sa EMU (hospodárska a menová únia) považoval za politický projekt bez toho, aby sa brali do úvahy hospodárske dôsledky jednotnej meny a bez prudkej stratégie vedúcej k politickému zjednoteniu.