Niektoré nové prístupy k analýze populačného starnutia - Šprocha, Branislav
Nové prístupy k analýze populačného starnutia rozvíjajúce sa v poslednom období. Potreba aplikácie týchto nových prístupov, ich výhody a možnosti praktickej konštrukcie. Praktické požiadavky presunu pozornosti od klasického prístupu nazerania na vek a starnutie k novým indikátorom, ktoré komplexnejšie nazerajú na proces starnutia.