Quantitative Analysis of Environment Potential for Cluster Development in Tourist Regions of Slovak Republic - Gáll, Jozef, 1991-
Klastre a klastrová iniciatíva, ako výsledok budovania vzťahov medzi podnikmi, posilnenia regionálneho rozvoja a uľahčenia priemyselnej reorganizácie. Návrh vhodnej lokácie potenciálneho klastra v oblasti cestovného ruchu v regiónoch. Identifikácia, vykonaná prostredníctvom kvantitatívneho mapovania klastrov. Porovnánie rastúcich a klesajúcich klastrov. Vyzdvihnutie dôležitosti cestovného ruchu pre regióny.