Uvádzanie falšovaných, pozmenených a neoprávnene vyrobených peňazí do obehu - Poništ, Viliam
Problematika uvádzania falzifikátov a napodobenín peňazí do hotovostného obehu. Definovanie takéhoto konania z trestnoprávneho hľadiska a analýza trestného činu uvádzania falošných, pozmenených alebo neoprávnene vyrobených peňazí a cenných papierov. Znaky skutkovej podstaty predmetného trestného činu a spôsoby jeho páchania. Analýza konania osoby, ktorá v rámci platby prijala falzifikáty a snaží sa ich uviesť do obehu.